در نشست خبری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و رئیس هیات مدیره انجمن صنایع غذایی استان که با موضوع اطلاع رسانی در خصوص گردهمایی فعالان صنعت غذا در اصفهان برگزار گردید، اهمیت امنیت غذایی جامعه با تاکید بر نظارت بر تولید مواد غذایی سالم تشریح شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان در جمع خبرنگاران از برگزاری همایش ملی صنعت غذا با حضور تولید کنندگان و فعالان صنایع غذایی از سراسر کشور در روز 22 دی ماه در محل سیتی سنتر اصفهان خبر داد.

دکترمحمود اعتباری در بیان اهداف گردهمایی فعالان صنعت غذا در استان اصفهان، توضیح داد: معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های صنعت غذا در استان، ایجاد هم‌اندیشی بین تولیدکنندگان و صاحبان صنایع غذایی با حضور مسئولان و نهادهای اجرایی و تمرکز بر ارتقای کیفیت و استانداردهای تولید و تقدیر از برترین ها ازجمله اهداف این همایش است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در صحبت از نقش دانشگاه در تضمین سلامت و امنیت غذایی جامعه، بیان کرد: بر اساس قانون، نظارت بر مواد غذایی برعهده دانشگاه علوم پزشکی است. کارگروه سلامت و امنیت غذایی زیرمجموعه وزارت بهداشت نیز به این موضوع توجه ویژه‌ای دارد.

او با تأکید بر اینکه غذا و مواد غذایی باید در دسترس همگان باشد، اطمینان از کیفیت مواد غذایی در تمام مراحل تولید را یادآور شد و گفت: تولیدکنندگان با نظارت‌های دقیق دانشگاه علوم پزشکی و حضور مسئول فنی می‌توانند محصولات خود را با اطمینان به بازار عرضه کنند. او افزود: در یک سال گذشته حدود یکهزارو319 گواهی سلامت برای محصولات صنایع غذایی استان اصفهان صادر شده است.

اعتباری تصریح کرد: سازمان های جهاد کشاورزی، دامپزشکی، محیط زیست و اداره کل استاندارد باید در کنار یکدیگر برای تأمین سلامت غذا همکاری کنند. زیرا با تولید غذاهای سالم و بسته‌بندی‌های بهداشتی می‌توانیم از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کنیم. چنانچه، غذا نه تنها می‌تواند پیشگیری‌ کننده باشد، بلکه در درمان برخی بیماری‌ها نیز مؤثر است. ضمن آنکه تولیدات شناسنامه دار و با نشان سیب سلامت محصولات مطمئنی بلحاظ استانداردهای سلامت هستند.

او بیان کرد: در این همایش علاوه بر معرفی صنایع برتر، از سه گروه تولیدکنندگان برتر، مسئولان فنی و صادرکنندگان برتر تقدیر خواهد شد. همچنین، این گردهمایی فرصت ارزشمندی برای توسعه صنعت غذایی استان اصفهان و ارتقای آگاهی عمومی درباره سلامت غذا محسوب می‌شود.

در ادامه، رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان در صحبت از اهمیت صنایع غذایی، اظهار کرد: شرایط نامناسب اقتصادی کشور، بر حفظ روحیه و انگیزه در صنعت غذا تأثیرگذار است و در چنین شرایطی باید تلاش کنیم تا با انگیزه مضاعف مسیرمان را ادامه دهیم. ضمن آنکه انتظار داریم رویکردهای دستگاه های اجرایی در قبال صنعت و تولید، تسهیل گرایانه باشد.

مسعود بختیاری به بیان جایگاه برتر استان اصفهان در تولید و صادرات مواد غذایی پرداخت و گفت: استان اصفهان در تولید شیر خام رتبه اول کشور، تولید ۷۱هزار تن گوشت قرمز درسال با رتبه چهارم، از نظر تعداد گاوداری‌های شیری و افزایش بهره‌وری در رتبه اول، همچنین تعداد واحدهای تولید گوشت مرغ رتبه اول را به خود اختصاص داده است. همچنین، استان اصفهان با ۲۱۳ واحد پرورش ماهیان به ظرفیت ۲.۳ میلیون قطعه در سال، در جایگاه نخست کشور است.

او افزود: استان در تولید انواع غلات، آرد، محصولات کشاورزی، لبنیات، شیرینی و شکلات، کنسرو و فرآورده‌های گوشتی دارای واحدهای تولیدی سرآمدی است و این آمار نشان‌دهنده پتانسیل‌های بالای استان است که ضرورت همکاری همه مسئولان برای بالفعل کردن آنها را مطرح می کند.

رئیس هیات مدیره انجمت صنایع غذایی استان اصفهان گفت: گردهمایی فعالان عرصه مواد غذایی به‌صورت ملی و با حضور مقامات دولتی، نمایندگان مجلس و دیگرفعالان صنایع غذایی از استان‌های مختلف کشور در روز 22 دی ماه برگزار می‌شود.

بختیاری با اذعان به کیفیت بالای کارخانجات استان، گفت: ما در تولید غلات و آرد کارخانجاتی داریم که واقعاً کم نظیر هستند و در زمینه لبنیات نیز واحدهای سرآمدی داریم که همواره در رتبه‌های نخست کشور قرار دارند. همچنین برتری فعالیت‌ واحدهای تولید شیرینی و شکلات که نه تنها در بازار داخلی، بلکه در بازارهای بین‌المللی مطرح هستند و لازم است برای برندینگ محصولات غذایی استان تلاش کنیم.

او با اشاره به زیرساخت‌های مناسب و رعایت اصول بهداشتی در صنایع غذایی استان اصفهان، تصریح کرد: از لحاظ زیرساخت و رعایت اصول بهداشتی، صنایع غذایی استان ما در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد. با توجه به ظرفیت‌های بالای استان، انتظار می‌رود که صنعت غذای اصفهان رشد بیشتری داشته باشد.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان با اشاره به نقش رسانه ها در مطالبه گری برای ارتقای تولید، افزود: ما آمادگی کامل داریم تا با رسانه‌ها همکاری و واقعیت‌های صنعت غذا را به اطلاع مردم برسانیم.

او اعلام کرد: صنایع غذایی تحت نظارت سه دستگاه اجرایی کشور فعالیت می‌کنند که شامل معاونت غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد و اداره کل دامپزشکی است. این نظارت‌ها ضریب اطمینان بالایی برای مصرف‌کنندگان ایجاد می‌کند.

در این جلسه، مرجان هادیان، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: فراخوان صنایع ملی غذایی به کلیه واحدهای تولیدی و مسئولان فنی استان ارسال شد و تاریخ برگزاری همایش مشخص و چک‌لیست‌های ارزیابی واحدهای برتر اعلام شده است.

او افزود: در این همایش، بر اساس امتیازاتی که واحدهای برتر و مسئولان فنی کسب کرده اند، از آنان تقدیر خواهد شد. در این ارزیابی، تمامی واحدهای صنایع غذایی تحت پوشش، مورد بررسی قرارمی گیرند.

هادیان در اشاره به حضور صنایع مختلف غذایی تحت پوشش معاونت غذا و دارو، گفت: واحدهای بسته‌بندی خشکبار، صادرکنندگان برتر و تولیدکنندگان مختلف مواد غذایی در نمایشگاهی که هم زمان با این همایش برگزار می شود، تولیدات خود را معرفی می کنند.

او افزود: همایش‌ها و نمایشگاه‌ها می توانند در ایجاد انگیزه‌ در مسئولان واحدها برای شناسایی و رفع نواقص، توجه به اخذ مجوزها و گواهی‌های بهداشتی برای صادرات به کشورهای مختلف طبق استانداردهای مورد نیاز موثر باشند.

بهنام ادیبی، دبیر گردهمایی بزرگ صنایع غذایی کشور در اصفهان با استقبال از فعالیت رسانه ها در جهت آگاهی بخشی نسبت به تولید تا مصرف مواد غذایی سالم، گفت: استان اصفهان از نظر تعداد واحدهای غذایی با کیفیت در رتبه سوم قرار دارد و با توجه به موضوع همایش، لازم است صاحبان صنایع بلحاظ تاثیرگذاری در این گردهمایی حضوری فعال داشته باشند.

فرزانه افسرطه