در همایش «روابط عمومی در تراز قانون؛ از ارتباط تا اعتماد» که به همت کمیسیون روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان برگزار شد، موضوعات نقش روابط عمومی در پیشبرد اهداف سازمان ها و تاثیر آن بر توسعه فرهنگ وکالت و دوگانه آزادی اطلاعات و رعایت الزامات حقوقی تشریح شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان با اشاره به اینکه نقش روابط عمومی در یک نهاد حقوقی صرفاً اطلاع‌رسانی نیست؛ بلکه رسالت اصلی آن برقراری ارتباط مؤثر با جامعه و پاسخگویی در چهارچوب قانون است، اظهار کرد: ما بعنوان وکلا با مفاهیم حق، عدالت، آزادی و اعتماد سرو کار داریم و بدون گفتگو با جامعه، این مفاهیم، انتزاعی باقی می ماند.

حسین ادیب در بیان جایگاه روابط عمومی در ترجمان این مفاهیم به زبان ارتباط با جامعه، اظهار کرد: ما در کانون وکلا همواره بر دو اصل بنیادین دفاع از حقوق مردم و اعتمادسازی اجتماعی تأکید داریم.

وی درباره چگونگی ایجاد اعتماد بین مردم و وکلا، توضیح داد: یقینا تنها با تخصص حقوقی یا سوگند و تعهد حرفه‌ای امکان‌پذیر، اعتماد برقرار نمی شود و یکی از مهم‌ترین ابزارهای این مسیر، روابط عمومی است. نقش روابط عمومی در یک نهاد حقوقی صرفاً اطلاع‌رسانی نیست؛ بلکه رسالت اصلی آن برقراری ارتباط مؤثر با جامعه و پاسخگویی در چهارچوب قانون است.

وی  تاکید کرد: از سویی  روابط عمومی باید حقوق‌مدار باشد، به زبان تخصصی آگاه باشد و هم با زبان جامعه ارتباط برقرار کند.

ادیب گفت: در دنیای امروز که رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی سرعت انتشار را بر دقت و مسئولیت ترجیح می‌دهند، روابط عمومی باید نقشی فعال و پیش دستانه ایفا کند و در این عرصه، حافظ چهره حرفه‌ای و خواستار اعتماد عمومی به سرمایه اجتماعی باشد.

وی تاکید کرد:  کانون وکلای دادگستری اصفهان تلاش کرده است روابط عمومی خود را از یک ساختار صرفاً اطلاع‌رسان به نهادی ارتباط محور و تحلیل‌گر ارتقا دهد، بر این اساس تشکیل روابط عمومی، تولید محتوای هدفمند، تشکیل کمیته رسانه و روابط عمومی با هدف تعامل و ارتباط فعال با رسانه‌ها و پاسخگویی شفاف از جمله اقدامات صورت گرفته است.

ادیب تاکید کرد:  برای ساختن یک فردای روشن در عرصه وکالت، باید از امروز به ارتباطات هوشمند، صادقانه و قانون‌مدار توجه کنیم، در حقیقت اعتماد عمومی به آسانی به دست نمی‌آید، اما با ارتباط مؤثر و اصولی می‌توان آن را حفظ و ارتقاء بخشید.

همچنین، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان در همایش "روابط عمومی در تراز قانون؛ از ارتباط تا اعتماد"، کلید موفقیت در حل بحران‌های اجتماعی و استانی را «روایت‌سازی» و «اعتمادسازی» دانست و گفت: لازمه آن نیز شنیدن فعال و موثر حرف مخاطبان است.

احسان مشگلانی افزود: بدون تردید ضعف در گفت‌وگو و شنیدن فعال، یکی از مشکلات جدی امروز کشور است که با روایت‌سازی و اعتمادسازی می‌توان بر این مشکل فائق شد.

وی گفت: گوش دادن مؤثر و فعال برای حل بسیاری از مسائل راهگشاست و مدیریت استان بر این عقیده است که موفقیت برای حل بحران آب در گرو ارتباط مؤثر با ذی‌نفعان است که می‌تواند به حل بحران‌ها و ساخت آینده‌ای پایدار برای استان منجر شود. مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان با اشاره به اهمیت برندسازی فردی و سازمانی، گفت: اعتماد عمومی مهمترین سرمایه هر برندی است و با روایت‌سازی درست و مستمر از حرفه وکالت می‌توان اعتماد عمومی به این نهاد را بیشتر کرد.

مشگلانی با اشاره به وسعت جایگاه روابط عمومی در زمینه های مختلف تاکید کرد: کارکرد اصلی روابط عمومی‌ها، اعتمادسازی و برندسازی است و برای موفقیت در این حوزه باید بیشتر به حرف مردم گوش داد و صادق‌تر و شفاف‌تر روایت‌ها را منتقل کرد و هر جا که صدای مردم شنیده نشد، باید صدای مردم شد

وی بیان داشت: برند یعنی تفاوت و بسیاری از مسائل مطرح در روابط عمومی‌ها مربوط به این مولفه است و برندسازی ارتباط تنگاتنگی با اعتمادسازی دارد و این دو مقوله اغلب باهم در ارتباط هستند زیرا ارزشمندتر شدن بِرند مربوط به اعتمادسازی توسط روابط عمومی‌ است.

مشگلانی، مهمترین رکن ارتباط را، شنیدن فعال و سپس تحلیل و تولید روایت با توجه به مخاطبان و ذی نفعان دانست و ادامه داد: روابط عمومی‌، نقش ویژه‌ای در اعتمادسازی دارد که موجب افزایش سرمایه‌های اجتماعی می شود اما این اعتماد سخت بدست می‌آید و بسیار آسیب پذیر است.

وی یادآور شد: امروزه ثابت شده است که اگر ما روایت نکنیم دیگران برای ما روایت می‌کنند پس بهتر است که خودمان راوی باشیم و روایت نخست از آن ما باشد.

فرزانه افسرطه