رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در چهار سال اخیر نزدیک به ۲,۸۰۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای پروژه‌های محله‌محور در اصفهان اختصاص پیدا کرده است.    

به گزارش اقتصاد بازار به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر اصفهان، علی صالحی با بیان اینکه در چهار سال اخیر، نزدیک به ۲,۸۰۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای پروژه‌های محله‌محور در اصفهان اختصاص پیدا کرده است، اظهار کرد: این اعتبار با هدف کاهش شکاف کیفیت زیست‌پذیری میان محله‌های مختلف به‌ویژه در بیش از ۹۰ محله کم‌برخوردار شهر هزینه شده است.

وی افزود: بعضی از مناطق شهری اصفهان از شرایط مناسبی برخوردار بودند، اما در بعضی دیگر، با اجرای پروژه‌های بزرگ‌مقیاس، همچنان مشکلاتی در سطح محلی مشاهده می‌شد، به همین دلیل معاونت شهرسازی با استفاده از دو مؤلفه مهم، یعنی مطالعات و انتظارات مردمی، همچنین آمایش جغرافیایی و شهرسازی نیازهای محلات را ارزیابی و پروژه‌ها را بر اساس این نیازها اولویت‌بندی کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: از میان ۲۲۰ محله اصفهان، حدود ۹۰ محله به توجه ویژه نیاز داشتند؛ این محلات بر اساس میزان نیاز، از کم تا خیلی زیاد درجه‌بندی شدند و پروژه‌های لازم برای آن‌ها تعریف شد؛ اولویت‌بندی این محلات از سال نخست آغاز شد و در صورت نیاز، این روند تا سال چهارم ادامه پیدا کرد تا بخشی از شکاف ایجادشده میان محلات مختلف جبران شود.

صالحی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد محلات اصفهان به حداقل‌های لازم در ارائه خدمات و کیفیت زندگی شهروندان دست پیدا کرده است؛ در سایر محلات نیز شرایط به‌طور کلی مطلوب است، اما بعضی نواقص و مشکلات به‌دلیل ارتباط مستقیم با زندگی روزمره مردم، موجب اختلالاتی شده است.

وی اظهار داشت: برای ارتقای کیفیت زندگی در محلات، ضروری است که تناسب میان پروژه‌های خردمقیاس و پروژه‌های کلان در شهر رعایت شود، همچنین استفاده از نظرات شهروندان در انتخاب پروژه‌های محله‌ای و منطقه‌ای اهمیت زیادی دارد، چرا که نیازهای واقعی مردم با اصول فنی مدیریت شهری همخوانی داشته و این هم‌پوشانی می‌تواند به بهبود برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌ها کمک کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: روند توسعه زندگی در محلات مختلف باید به‌گونه‌ای باشد که از ایجاد شکاف و تمرکز بیش از حد خدمات در بعضی مناطق جلوگیری شود؛ رعایت‌نکردن این موضوع، علاوه‌بر برهم زدن تعادل جغرافیایی و جمعیتی شهر، می‌تواند تأثیرات منفی بر شرایط ترافیکی، عدالت در توزیع زیرساخت‌ها و حتی برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی شهری داشته باشد.

صالحی تصریح کرد: با توجه به رویکردهای نوین شهرسازی، یکی از اهداف بلندمدت مدیریت شهری، توجه به توسعه محله‌محور است؛ این رویکرد بر تسهیل دسترسی شهروندان به خدمات مختلف در فواصل کوتاه و تقویت فرهنگ ارتباطات محلی تأکید دارد، همچنین توجه به حمل‌ونقل شهری، خدمات شهری و برگزاری رویدادهای محله‌ای، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به ایجاد شهری متوازن و مناسب برای زندگی کمک کند.

وی تاکید کرد: توزیع عادلانه منابع عمومی نیز از مسائلی است که باید بر اساس این الگو مدنظر قرار گیرد تا ضمن پاسخگویی به نیازهای محلات، شرایطی پایدار و متعادل در شهر اصفهان ایجاد شود.