مرکز مدیریت بحران اصفهان، الگویی برای سایر شهرهای کشور است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: یکی از اقدامات ضروری شهر اصفهان ایجاد مراکز پشتیبان و سایتهای اسکان اضطراری در چهار نقطه شهر است تا در مواقع بحرانی بتوانیم از ۲۰ درصد جمعیت شهری بهصورت مؤثر پشتیبانی کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، منصور شیشهفروش امروز _چهارشنبه سیویکم اردیبهشت_ در آئین افتتاح مرکز مدیریت بحران و کنترل عملیات کلانشهر اصفهان در مجاورت باغ فدک در قالب شصتوهشتمین ویژهبرنامه «به احترام مردم اصفهان» اظهار کرد: مجموعه مدیریت شهری اصفهان اقدامات مهم و راهبردی را در راستای توسعه پایدار شهر و ارتقای تابآوری آن در برابر حوادث و بحرانها در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: امروز سردار حسین ساجدینیا به دعوت مسئولان استان وارد اصفهان شد و صبح امروز از فرودگاه اصفهان و بیمارستان الزهرا (س) بازدید کردند تا ظرفیتهای ایمنی مورد ارزیابی قرار گیرد، همچنین جلسهای با محوریت تقویت زیرساختهای ایمنی این بیمارستان برگزار شد که در آن سردار ساجدینیا قول مساعد برای حمایت از این موضوع ارائه دادند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: قرار است بعدازظهر امروز نیز جلسهای با محوریت ستاد مدیریت بحران استان اصفهان تشکیل شود که طی آن دو طرح مطالعاتی با عناوین «طرح جامع پاسخ به بحران» و «طرح کاهش خطر، حوادث و سوانح» مورد بررسی و تدوین قرار گیرد.
شیشهفروش ادامه داد: این دو طرح با افق پنجساله و با هدف پیشگیری و کاهش آسیبهای ناشی از بحرانها در حوزههای مختلف شهری طراحی شدهاند.
وی تصریح کرد: یکی از محورهای کلیدی این طرحها، ارتقای آموزش و توانمندسازی جامعه، بهویژه شهروندان در رویارویی با شرایط بحرانی است تا در زمان وقوع حادثه، آمادگی لازم برای واکنش سریع و مؤثر فراهم باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: استان اصفهان در سالهای اخیر همواره در عرصه مدیریت بحرانهای ملی حضوری فعال و پیشرو داشته است؛ بهعنوان مثال در جریان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، اصفهان پیش از اعلام نیاز رسمی از سوی ستاد مدیریت بحران کشور وارد عمل شد؛ در همان ایام مدیرکل بانک خون اعلام کرد که ۱۶ هزار واحد خون از سوی مردم اصفهان اهدا شده است و ۶۰۰۰ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند که این امر نشاندهنده روحیه بالای همیاری و مسئولیتپذیری مردم اصفهان است.
شیشهفروش اضافه کرد: در حوزه مسائل زیستمحیطی نیز استان با چالشهایی همچون بیابانزایی و گرد و غبار روبهروست و بیش از ۱.۵ میلیون هکتار از اراضی آن تحت تأثیر این پدیده قرار دارد.
وی تاکید کرد: اگرچه طی روزهای اخیر جریان موقت آب در رودخانه زایندهرود بهمنظور تأمین نیازهای کشاورزی برقرار شد، اما حل این معضل نیازمند احیای جریان دائمی زایندهرود است، چراکه بسیاری از مخاطرات زیستمحیطی از جمله فرونشست زمین، گرد و غبار و حتی سیلابهای ناگهانی ناشی از خشکی رودخانه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: طرح جامع جمعآوری و هدایت آبهای سطحی بهعنوان یکی از اقدامات مؤثر و نوآورانه مدیریت شهری برای نخستینبار در کشور اجرا شد و امروز نتایج موفقیتآمیز آن در مقایسه با بارشهای شدید در کلانشهرهایی همچون تهران و مشهد مشهود است.
شیشهفروش ادامه داد: مدیریت شهری اصفهان در زمینه ایمنی و کاهش مخاطرات شهری نیز اقدامات مهمی را آغاز کرده است؛ طرح جامع ایمنی بازار و میدان امام خمینی (ره) در برابر حریق و طرح جامع پیشگیری و کنترل اثرات زلزله با بررسی دقیق توان لرزهخیزی شهر تدوین شده و هماکنون در مرحله اجرا قرار دارد.
وی افزود: این طرحها علاوه بر جنبههای عملیاتی، بار علمی بالایی نیز دارد و میتواند نقش مؤثری در ارتقای ایمنی شهری ایفا کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: از دیگر اقدامات ضروری شهر اصفهان ایجاد مراکز پشتیبان و سایتهای اسکان اضطراری در چهار نقطه شهر است تا در مواقع بحرانی بتوانیم از ۲۰ درصد جمعیت شهری بهصورت مؤثر پشتیبانی کنیم.
شیشهفروش بیان کرد: افتتاح مرکز مدیریت بحران و کنترل عملیات کلانشهر اصفهان با برخورداری از زیرساختهای مناسب، آمادگی کامل برای ایفای نقش در مدیریت بحران را دارد، هرچند امیدواریم از وقوع حوادث جلوگیری شود، اما در صورت بروز آمادگی کامل برای پاسخ مؤثر وجود دارد.
فرزانه افسرطه