در نشست اعضای هیات مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان و فناور استان اصفهان با خبرنگاران، دغدغه مدیران شرکت های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی، تحقیقاتی اصفهان نسبت به تغییرات عجولانه در مدیریت این شهرک و پیامدهای زیانبار آن مطرح شد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، فرید نجاتبخش، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکتهای دانش بنیان و فناور استان اصفهان با اشاره به فعالیت بیش از 750شرکت دانش بنیان در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، به بیان جایگاه این مجموعه در رشد علمی و زیست بوم فناوری، توسعه اقتصادی، فرصت های سرمایه گذاری در زمینه ایده ها و ایجاد اشتغال پرداخت و گفت: ثبات مدیریت و اجتناب از تصمیمات نسنجیده ازجمله شاخص هایی است که می تواند در ایجاد امید و پیشبرد اهداف این مجموعه ناثیرگذار باشد.
او، اصلاح فرآیندها و شاخصهای انتصاب مدیران در شهرک علمی و تحقیقاتی را از مطالبات شرکتهای دانش بنیان و فناور اصفهان عنوان کرد و افزود: اهمیت تخصص گرایی در شهرک علمی تحقیقاتی با تمرکز بر تولید مبتنی بر دانش و ایجاد امید در جامعه توسط تولید کنندگان، مستلزم شنیده شدن صدای این دسته از افراد جامعه توسط تصمیم گیران نظام است.
رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای دانش بنیان و فناور اصفهان به بیان چالش های فعالان این بخش، تصمیمات در تغییر رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با وجود آنکه تنها هشت ماه از مسئولیت وی در این سمت میگذرد، پرداخت و گفت: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی، سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را به عنوان «سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان» منصوب نموده و این درحالیست که عملکرد و توانمندی دکتر ابطحی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این مدت کوتاه، نقطه عطفی در تاریخ شهرک بوده است.
نجات بخش توضیح داد: شناخت دقیق از مسائل شرکتها، روحیه تعاملگرا، رویکرد عملیاتی و نگاه تحولی دکتر ابطحی، روندی تازه و امیدآفرین را در این مجموعه بنا نهاد که در نتیجه این مدیریت، رضایت کمسابقه جامعه فناور، آغاز طرحهای کلیدی و بازگشت اعتماد به فرآیندهای حاکمیتی در حوزه فناوری رقم خورد.
او افزود: اکنون، خبر تغییر قریبالوقوع مدیریت شهرک در پی صدور حکم سرپرستی دانشگاه صنعتی برای آقای ابطحی، موجب نگرانی، بی ثباتی و ناامیدی در میان صدها شرکت فعال در مجموعه شهرک علمی و تحقیقاتی شده است. ضمن آنکه شرکتهای فعال در شهرک، این تصمیم را غیرقابل توجیه، مغایر با منافع زیستبوم فناوری و مبتنی برنادیدهگرفتن نظر اصلیترین ذینفعان این زیستبوم میدانند.
رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای دانش بنیان و فناوران اصفهان با انتقاد از شرط محدودکننده عضویت هیات علمی دانشگاه صنعتی برای تصدی ریاست شهرک، افزود: سالهاست که این عامل موجب محرومسازی این نهاد مهم ازانتصاب مدیران شایسته و مستقل شده است.
در ادامه، امیرعلی شریفیان با تاکید بر ضرورت ثبات مدیریتی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، اظهار کرد: با توجه به نقش کلیدی این شهرک در پیشبرد اهداف فناورانه و ایجاد اشتغال، تغییرات مکرر مدیریتی تهدیدی جدی برای دستاوردهای این مجموعه است.
عضو هیئتمدیره انجمن دانشبنیان استان اصفهان با اذعان به فعالیت بیش از ۷۶۰ شرکت دانشبنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی که با سرمایهگذاریهای مادی و معنوی گسترده خود، برای بیش از ۱۰هزار نفر اشتغال پایدار ایجاد کردهاند، خاطرنشان ساخت: این شرکتها نه تنها به تولید فناوریهای نوین مشغول هستند بلکه بخش مهمی از موتور محرکه اقتصاد دانشبنیان کشور و رشد GDP را تشکیل میدهند.
شریفیان با انتقاد از آنکه در طول 7سال گذشته، پنج رئیس در رأس مدیریت شهرک قرار گرفتهاند؛ این سطح از ناپایداری مدیریتی برای مجموعهای با اهمیت استراتژیک را، بسیار نگرانکننده دانست و افزود: عملکرد مثبت رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در 8ماه گذشته با سابقه فعالیت علمی، اقتصادی و فناورانه از جنس زیستبوم دانشبنیان است و در این مدت کوتاه، فضایی از رضایت، انگیزه و حرکت رو به جلو ایجاد کرده که در سالهای اخیر بیسابقه بوده است.
او با اشاره به 43طرح جدید ساختاری و اکوسیستم فناوری در شهرک، اعلام کرد: ما به نمایندگی از صدها شرکت، خواستار ادامه فعالیت دکتر ابطحی در جایگاه ریاست شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان، تغییر در فرایندها و شاخص های انتخاب مدیران با توجه به نظرات ذینفعان و مشارکت بخش خصوصی از جمله اتاق بازرگانی که سرمایه های مادی و معنوی خود را در این مجموعه گذاشته اند، هستیم.
عضو انجمن دانش بنیان اصفهان با بیان آنکه ثبات مدیریتی شرط لازم برای تحقق شعارهای اقتصاد دانشبنیان و حمایت از نخبگان است، گفت: این مطالبهای ملی از سوی زیستبوم فناوری کشور است.
در این جلسه، مریم حجتی مدیر فناوری ارتباطات انجمن برق اصفهان و رئیس شورای بانوان انجمن دانشبنیان استان با ابراز نگرانی از بیثباتی مدیریتی در شهرک علمی و تحقیقاتی، به بیان نقش کلیدی شرکتهای دانشبنیان در عبور از بحرانهای اخیر، از جمله جنگ ۱۲ روزه پرداخت و یادآور شد: دانشبنیانها در خط مقدم بحرانها هستند، بنابراین در شرایط آسیبپذیری، نیازمند حمایت جدی هستند.
او با انتقاد از نگرش وزارت علوم به تغییر مدیریت شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، گفت: در حالیکه شرکتهای دانشبنیان با چالشهای تولید، نقدینگی، بیمه، مالیات و صادرات مواجه هستند، چنین رویکردی به این مرکز استراتژیک آسیبزا است.
در ادامه، میثم صادقی عضو انجمن دانشبنیان اصفهان نیز با اشاره به همدلی بیسابقه بین بخش خصوصی و دولتی در شهرک طی یک دهه اخیر، اظهار کرد: تصمیمگیریهای سلیقهای و بدون شناخت از اکوسیستم شهرک، اعتماد بین بخش خصوصی و دولت را خدشهدار می سازد.
او افزود: این نوع تصمیمات، انگیزه و اعتماد شرکتها و پلانهای آینده را تضعیف می کند و تهدید فرسایشی سرمایه اجتماعی دولت درزمینه فناوری است.
فرزانه افسرطه