اقتصادبازار: رییس اتاق اصفهان گفت: اتاق اصفهان بر اساس مزیت های تولیدی و خدماتی آماده توسعه روابط تجاری با کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی D8 است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان سیدعبدالوهاب سهل آبادی در دیدار با دبیرکل ایرانی سازمان همکاری اقتصادی D8 در اتاق اصفهان گفت:امیدواریم با کمک دولت و بخش خصوصی بتوان صادرات کشور را با توجه به مزیت های تولیدی سال به سال افزایش دهیم.
وی خواستار فعال شدن رایزنان بازرگانی ایران در سایر کشورها و تقویت ارتباط با اتاق های بازرگانی شد و گفت:نقش این رایزنان در نیازسنجی بازار کشورهای هدف بسیار مهم است ولی متاسفانه تاکنون این نقش به خوبی ایفا نشده است.
وی با مقایسه شرایط کسب و کار ایران و ترکیه گفت: در سال های گذشته شرایط کسب و کار در ترکیه بسیار سخت و دشوار بود ولی دولت آن کشور با اراده واقعی توانست بسیاری از مسایل و مشکلات کسب و کار برای بخش خصوصی برطرف کند .
وی خاطر نشان کرد:اصفهان در تولید فرش دستباف سابقه طولانی دارد ولی امروز وضعیت خوبی ندارد زیرا بافندگان و تولید کنندگان مورد حمایت دولت در توسعه صادرات و کاهش هزینه های تولید واقع نشدند.
سید علی محمد موسوی دبیرکل ایرانی سازمان همکاری اقتصادی ˈ دی 8 ˈ در این دیدار گفت:بر اساس نقشه راه کوالالامپور تجارت درون منطقه ای با 20 میلیون دلار آغاز شده و در سال 2013 به 132 میلیون دلار رسید و بر اساس نقشه راه باید به 500 میلیون دلار در سال 2018 برسد.
وی تاکید کرد:برای رسیدن به این اهداف هیچ راهی جز ایجاد تحرک در بخش خصوصی کشورهای عضو سازمان وجود ندارد .
وی از فعالیت 14 گروه کاری در بخش های صنعتی ،معدنی،کشاورزی و خدماتی از جمله فناوری اطلاعات،خودرو،مصالح ساختمانی در این سازمان خبر داد .
موسوی مزیت استان اصفهان را به دو بخش توریسم و صنعت تقسیم بندی کرد و گفت: جاذبه های گردشگری اصفهان بالاترین مزیت این شهر برای جذب گردشگران خارجی دارد .همچنین وجود واحدهای صنعتی بزرگ و متوسط از دیگر مزیت ها برای افزایش تعاملات تجاری با اعضای D8 است.
موسوی خواستار مشخص شدن موانع و مشکلات پیش روی بازرگانان اصفهانی در تجارت با کشورهای D8 شد و گفت:با دریافت مسایل و مشکلات و برطرف ساختن آنان می توانیم حجم مبادلات ایران با سایر کشورهای عضو سازمان را افزایش دهیم.
وی از آمادگی برگزاری اجلاس D8 در اصفهان خبر داد و گفت:اجلاس D8 در تیرماه در اسلام آباد پاکستان برگزار می شود.
علی نادری مشاور اتاق اصفهان در این دیدار با اشاره به نزدیکی فرهنگ و تجارت ایران و ترکیه گفت:ایجاد دفتر مشترک در اصفهان و استانبول می تواند حجم مبادلات تجاری دو کشور با سازمان هکاری های اقتصادی D8 افزایش دهد.
وی افزود:اصفهان بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی در خاورمیانه است و ترکیه به این نوع آهن نیازمند است و می توان نیازها و مزیت های مشترک هر دو طرف مشخص شود .
محمدگوهریان دبیر کل اتاق اصفهان در این دیدار گفت:استان اصفهان دارای تولیدات بسیاری است که می تواند نیاز کشورهای عضو سازمان را برطرف کند و با برگزاری نمایشگاه های مشترک می توان توانمندیها و نیازهای هر کشور اطلاع رسانی شود.
«کارشناس» مسوول دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان در این جلسه گفت:سفارتخانه ها ایران در سایر کشورها موظفند که به دارنندگان کارت های زرین خدمات ارایه دهند.وی افزود:بخش خصوصی با همکاری بخش دولتی در دوران پسا تحریم باید فعال تر وارد میدان تجارت بین الملل شود .
سازمان دی 8 به عنوان یک اتحادیه اقتصادی فرامنطقه ای، متشکل از هشت کشور مسلمان درحال توسعه شامل کشورهای جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالـزی، مصر و نیجریه با هدف تقویت همکاری های اقتصادی بین کشورهای مزبور در جریان کنفرانسی تحت عنوان ˈهمکاری برای توسعهˈ (اکتبر 1996 – ترکیه) با حضور وزرای امور خارجه کشورهای فوق مطرح و با استقبال آنان مواجه شد. این سازمان رسماً در تاریخ 25 خردادماه 1376 با برگزاری اولین اجلاس سران در استانبول آغاز به کار کرد.