اقتصادبازار: رییس اتاق اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان کریدور اصلی حمل و نقل مرکز ایران است ،افزود:استان اصفهان می تواند مرکز تجارت اسلواکی با ایران باشد و می توان از این ظرفیت ها برای توسعه همکاری های اقتصادی بین دو کشور بهره برد.
به گزارش روابط عمومی اتاق اصفهان سید عبدالوهاب سهل آبادی در نشست بررسی فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در اصفهان و براتیسلاوا در سالن اجتماعات اتاق اصفهان تصریح کرد:استان اصفهان با 8 هزار واحد صنعتی ، یکصد هزار واحد صنفی و فعالیت 70 شهرک صنعتی می تواند زمینه ای برای توسعه تعاملات صنعتی و تجاری بین ایران و اسلواکی ایجاد کند
وی اصفهان را یکی از قدیمی ترین شهرهای صنعتی ایران برشمرد و گفت:همکاری های صنعتی بین دو شهر اصفهان و براتیسلوا می تواند در قالب سرمایه گذاری های مشترک تعریف شود.
سهل آبادی اصفهان را استان نخست در تولید محصولات فولادی ،مصالح ساختمانی ،نساجی و محصولات کشاورزی برشمرد و گفت:با توجه به پتانسیل های گردشگری اصفهان می توان علاوه بر تبادل گردشگر ،تعاملات نزدیکی بین دو شهر اصفهان و براتیسلاوا ایجاد شود.
اسلواکی می تواند دروازه ورود اصفهان به اتحادیه اروپا باشد
«یان بوری» Yan Boryسفیر اسلواکی در ایران در این نشست گفت:اسلواکی با 5 میلیون جمعیت عضو اتحادیه اروپا ،حوزه یورو و منطقه شنگن است و می تواند دروازه ورود اصفهان به اتحادیه اروپا باشد.
وی با اشاره به اینکه در سال 1993 دو کشور چکسلواکی به صورت مسالمت آمیز از یکدیگر جدا شدند،گفت:اسلواکی با داشتن سریعترین نرخ رشد اقتصادی در بین کشورهای اتحادیه اروپا توانسته جایگاه ویژه ای دارد.
وی اظهار داشت:اغلب بانک های بین المللی شعبه ای در براتیسلاوا دارند و بانک ویژه ای این کشور به نام خود ندارد.
وی تولیدات قطعات خودرو،مواد شیمیایی و صنایع دارویی از تولیدات برجسته این کشور برشمرد و گفت:در بخش کشاورزی این کشور در توسعه شبکه آبیاری قطره ای و مدیریت آب می تواند همکاری نزدیکی با استان اصفهان داشته باشد.
تحریم ها مشکل جدی برای اقتصاد ایران ایجاد نکرده است
« ایگور جونس» Igor Junas رییس اتاق بازرگانی براتیسلاوا در این نشست گفت:با نگاهی با اقتصاد ایران این نکته به ذهن متبادر می شود که تحریم های بین المللی اقتصادی نتوانسته مشکل جدی برای ایران ایجاد کند.
وی افزود:با وجود تحریم های اقتصادی اسلواکی روابط تجاری خود را با ایران همچنان حفظ کرد و در دوره پسا تحریم آماده توسعه این روابط است.
رییس اتاق اصفهان با اشاره به اینکه کشور اسلواکی از نظر تاریخی و استقلال از چکسلواکی جوان به نظر می رسد ولی از نظر اقتصادی دارای تجارب ارزنده ای است ،افزود:اتاق بازرگانی براتیسلاوا در سال 1850 تاسیس شده است.
جونس برگزاری نشیت های تجاری و سرمایه گذاری بین فعالان اقتصادی دو کشور را گامی موثر در توسعه روابط تجاری ایران و اسلواکی دانست.
«داگمار اربانوا»Dagmar Urbanova مسوول بخش تجارت وزارت خارجه اسلواکی در این نشست با اشاره به ظرفیت های های اقتصادی این کشور گفت: در طول 17 سال گذشته اسلواکی یکی از پایدارترین کشورها از نظر اقتصادی بوده است و در سال 2018 بالاترین رشد اقتصادی در بین اتحادیه اروپا را خواهد داشت.
وی تولید خودرو با برند برجسته این بخش را یکی از ظرفیت های اقتصادی این کشور برشمرد.
وی تصریح کرد: اسلواکی به ایران ماشین آلات ،سنگهای صنعتی و فلزات صادر می کند و از ایران سبزیجات،خشکبار،محصولات فلزی وارد می کند.