اقتصاد بازار: به مناسبت هفته کارگر، جمعی از نمایندگان تشکل های کارگری و کارفرمایی با استاندارد اصفهان دیدار کردند و با وجودی که نمایندگان تشکل های کارگری از وجود قراردادهای موقت انتقاد داشتند، استاندار اصفهان گفت: سال گذشته حدود ۸۵۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال زایی به استان اصفهان داده شد که با پرداخت ۳۶ درصد آن بالغ بر ۵۳ هزار شغل در استان ایجاد شد که ۱۰۷ درصد بالاتر از پیش بینی های موجود بود در حالیکه پیش بینی ایجاد ۴۹ هزار ۴۷۴ شغل طی سال 93 برای استان شده بود.
رسول زرگرپور در خصوص فضای کسب و کار و اشتغال، اظهار داشت: اگر تولید و سرمایه گذاری جایگاه اصلی خود را پیدا کند بخش قابل توجهی از مسائل و مشکلات قابل حل خواهد بود.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید با آغاز فعالیت خود با تورم ۴۵ درصدی مواجه بود، افزود: دولت یازدهم با ایثار و فداکاری خود اکنون توانسته نرخ تورم را به ۱۴.۷ درصد کاهش دهد.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه رکود یکی از مباحث اصلی کشور است، تصریح کرد: برای بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال کشور باید از رکود خارج شود و البته این مهم یک شبه حل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه طی یک سال و نیم گذشته بیش از ۸۰ هیات خارجی در قالب سرمایه گذاری وارد استان اصفهان شد، گفت: استان اصفهان با داشتن دو روی سکه، عنوان برخوردار بودن را یدک می کند اما دارای معضلات، مشکلات و تنگناهای بسیاری از جمله آب و هوا، افزایش نرخ بیکاری و تورم و ... است.
زرگرپور تصریح کرد: متاسفانه نیمی از نرخ رشد جمعیت استان را مهاجرینی تشکیل می دهند که به بهانه ایجاد شغل از استان های دیگر به اصفهان مهاجرت کرده اند.
وی با اشاره به اینکه اصفهان صنعتی ترین استان کشور است، بیان داشت: سهم ۱۵ درصدی اصفهان از تولید ناخالص ملی کشور، استقرار ۲۰ درصد صنایع بزرگ کشور و جمعیت ۱.۲ میلیونی بیمه شده تامین اجتماعی از ظرفیت های استان اصفهان به شمار می رود.
وی افزود: در سال ۹۲ به ۲۱ هزار نفر بیمه بیکاری پرداخت شد که این آمار در سال ۹۳ به ۱۷ هزار مورد کاهش یافته بود و این حاکی از رونق کسب و کار در استان است.
زرگرپور بیان داشت: تعداد پروانه های بهره برداری در سال گذشته ۲۹۴ مورد بود که با سرمایه گذاری ۸ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال انجام شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۷ طرح سرمایه گذاری خارجی در استان صورت گرفت، تاکید کرد: استان اصفهان در زمینه صادرات استان چهارم کشور است همچنین در بخش کشاورزی با وجود شرایط خشکسالی حاکم بر استان، ۴۰۰ هزار تن گندم و جو مازاد نسبت به سال قبل خواهیم داشت.
دبیرخانه کارگر اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه نرخ بیکاری استان بالاتر از کشور است، اظهار داشت: متاسفانه بازرسی کار در استان اصفهان عدد بسیار پایینی است که امیدواریم بحث کمبود بازرسان کار به زودی حل شود.
اصغر بُرشان با تاکید بر اینکه بین تشکل های کارگری و کارفرمایی هیچ مشکلی وجود ندارد، تصریح کرد: با این وجود در بخش کار، جامعه کارگری با قراردادهای موقت از امنیت شغلی برخوردار نیستند.
وی همچنین با اشاره به اینکه توسعه تشکل های کارگری در استان به گونه ای سینوسی عمل کرده است، ابراز امیدواری کرد که شاهد توسعه کمی و کیفی این تشکل ها در استان باشیم.
بُرشان بحث اشتغال را دغدغه و خواسته تمام افراد جامعه عنوان کرد و بیان داشت: امیدواریم با توسعه صنعت گردشگری شاهد کاهش نرخ بیکاری شویم. وی همچنین در بخشی از سخنان خود با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی سازمانی بین نسلی است، یادآور شد: امروز دولت بزرگترین بدهکار به تامین اجتماعی است و ورودی و خروجی های این سازمان تناسبی با یکدیگر ندارد.
دبیر خانه کارگر اصفهان، بازنشستگان را آینه تمام نمای جامعه دانست و گفت: متاسفانه استان اصفهان در بحث تکریم بازنشستگان تامین اجتماعی عقب تر از سایر استان ها عمل کرده است.
رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان اصفهان نیز در این دیدار قراردادهای موقت را بزرگترین مشکل جامعه کارگری عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه وزارت کار در بحث قراردادها به تعهدات خود عمل نکرده و با آماده نکردن آیین نامه کارهای مستمر و غیر مستمر، موجب بهره کشی از جامعه کارگری در قالب قراردادهای موقت شده است.
احمدرضا معینی تاکید کرد: متاسفانه ۹۰ درصد جامعه کارگری استان امنیت شغلی ندارند همچنین در بخش بیمه درمان نیز با مشکلاتی مواجه هستند.
رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان اصفهان همچنین تصریح کرد: دولت بالغ بر ۹۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است که با پرداخت این بدهی، تامین اجتماعی می تواند به تعهدات خود عمل کند.
دبیر جامعه اسلامی کارگران استان اصفهان نیز در این نشست با انتقاد از وجود تحصیلکردگان بیکار در یک خانواده، بر معضل بیکاری جوانان تاکید کرد و افزود: در حال حاضر نزدیک ۶۰ درصد کارخانجات با رکود و تعطیلی مواجه هستند.
رحمانی در خصوص وضعیت قراردادهای کارگران، بیان داشت: متاسفانه نزدیک ۹۰ درصد قراردادهای کارگران در استان موقت است و این مهمترین مشکل جامعه کارگری است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کارگری با حقوق موجود خود نمی تواند خانه دار شود، تصریح کرد: دولت باید در بخش مسکن ارزان قیمت کارگران، چاره اندیشی کند.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر در بحث بیمه کارگری شاهد اتفاقات خوبی در کشور هستیم، در خصوص ایمنی محیط کار، بیان داشت: اتاق بازرگانی اصفهان این توانایی را دارد که در تعامل با اداره کار در خصوص ایمنی محیط کار اقدامات موثری انجام دهد.
عبدالوهاب سهل آبادی درباره قراردادهای موقت، تصریح کرد: هیچ کارفرمایی خواهان از دست دادن کارگران خوب خود نیست با این وجود برخی از کارگران با رفتار نادرست خود کارخانه را فلج می کنند که تغییر این رفتار نیاز به فرهنگ سازی دارد. وی به شرایط سخت جامعه تولید اشاره کرد و گفت: کارگر باید خود را شریک کارخانه بداند.