اقتصادبازار: مدیر عامل شرکت تعاونی صنف ریخته‌گران استان اصفهان گفت: انتقال صنایع کارگاهی آلاینده در حد حرف و شعار باقی مانده است، چرا که مسئولان هیچ کمک مالی برای تحقق آن نمی‌کنند.

منصور حر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با انتقاد از عدم تحقق وعده‌های مالی در انتقال ریخته‌گران به شهرک‌های صنعتی، اظهار کرد: می‌توان ادعا کرد که از سال گذشته حدود 10 جلسه با تمامی مدیران ارشد استانی و شهری برای این امر داشته‌ایم، اما در عمل حاصلی نداشته است.

وی از اخذ تعداد 95 جواز تاسیس در اداره صنعت، معدن و تجارت استان در همین راستا خبرداد و افزود: حتی بانک عامل اعطا کننده تسهیلات نیز مشخص شد، اما در عمل وامی داده نشد، مسئولان به جای بحث انتقال صنایع آلاینده ظاهرا به دنبال آمارگیری از واحدهای کارگاهی این صنف بودند.

مدیر عامل شرکت تعاونی صنف ریخته‌گران استان اصفهان از ابلاغ‌های نهادهای دولتی برای استفاده از گاز شهری به جای مازوت (نفت کوره) در چدن ریزی‌ها خبر داد و گفت: جدیدا نوعی "فارسونگا" یا همان مشعل ترکیب کننده سوخت با هوا ساخته شده که با نصب آن گاز شهری جایگزین مازوت می‌شود و تا کنون سه کارگاه در اصفهان اقدام به نصب آن کرده‌اند.

حر با بیان اینکه حدود 30 درصد سهمیه نفت کوره ریخته‌گران از طرف شرکت پخش فرآورده‌های نفتی قطع شده است، خاطر نشان کرد: البته میزان آلودگی ناشی از بکارگیری فارسونگای گازی به نسبت نوع متداول مازوتی کمتر است، اما صدا و آلودگی صوتی آن بیشتر است.

وی با اشاره به اجاره‌ای بودن بیشتر کارگاه‌های ریخته گری حومه شهر، گفت: لوله کشی گاز در این کارگاه‌ها حدود 25 میلیون تومان هزینه دارد و از سوی دیگر مسائل مربوط به ماده 100 شهرداری نیز از دیگر معضلات برای اجرای این امر برای مالک آن مغازه است.

مدیر عامل شرکت تعاونی صنف ریخته گران استان درباره وضعیت کار و کسب این صنف اظهار کرد: سال گذشته با رکود مواجه بودیم و پیش بینی می‌کنیم با شرایط فعلی نیز وضعیت به همان شکل ادامه یابد.

حر افزود: شرکت‌های صنعتی بزرگ و کوچک به دلیل مشکلات مالی و نقدینگی سفارش قطعه‌ریزی خود به ریخته‌گری ها را محدود کرده‌اند، ادامه داد: از حدود 400 واحد این صنف در استان 100کارگاه فعال، 100 کارگاه نیمه فعال و نزدیک به 200 واحد ریخته‌گری نیز به دلیل ورشکستگی مالی در سال‌های اخیر تعطیل شده‌اند.

وی درباره قیمت مواد اولیه گفت: البته نرخ مواد اولیه به نسبت سال قبل کاهش یافته به این معنا که شمش چدن خاکستری از کیلویی یک هزار و 550 به یک هزار و 300 تومان تنزل پیدا کرده است.

مدیر عامل شرکت تعاونی صنف ریخته‌گران استان اصفهان افزود: قیمت شمش چدن داکتیل یا نشکن از کیلویی یک هزار و 700 به یک هزار و 500 تومان رسیده است و ضایعات آهن و سفاله چدن نیز از کیلویی یک هزارو 200 به کیلویی 800 تومان کاهش نرخ یافته است.