پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد بازار

امروز: یکشنبه 2 دی 1403, 20 جمادی‌الثانی 1446, Sunday 22 December 2024
کد خبر: 11200
منتشر شده در شنبه, 05 بهمن 1398 00:23
تعداد دیدگاه: 0
عملکرد هفتگی سهامداران حقیقی- حقوقی بورس تهران بررسی شد

بورس تهران معاملات هفته منتهی به ۲ بهمن ماه را با رشد ۳ درصدی شاخص کل به پایان رساند. در این هفته نیز خودنمایی معامله‌گران خرد سهام در سمت خرید سبب ثبت خالص تغییر مالکیت سهام برای دومین هفته متوالی به نام این دسته از معامله‌گران شد. به این ترتیب در جریان هفته مورد بررسی، در مجموع یک هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد.  

تداوم محسوس جریان نقدینگی در بازار سهام و در کنار آن انتشار صورت‌های مالی ضعیف پاییزی سبب شده تا بار دیگر گروه‌هایی که پیش‌تر به‌واسطه اخبار مربوط به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها مورد اقبال واقع شده بودند، بار دیگر در کانون توجه بورس‌بازان قرار گیرند. از این رو بیشترین خالص خرید حقیقی طی معاملات هفته گذشته به دو گروه خودرو و بانک اختصاص پیدا کرد؛ به‌طوری که در مجموع این دو گروه ۳۷۱ میلیارد تومان نقدینگی از پرتفوی معامله‌گران عمده به سبد سهام حقیقی‌ها افزوده شد.

تغییر مالکیت‌ها در روزهای هفته

شنبه: نخستین روز از هفته گذشته با رشد بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحدی شاخص بورس همراه شد. به موازات آن سهامداران حقیقی نیز با افزایش فعالیت خود، خالص خرید ۶۱۵ میلیارد تومانی را ثبت کردند. در این میان بررسی جزئیات جابه‌جایی‌های روز شنبه نشان از اختصاص بیشترین ارزش دادوستدها به سهام بانک تجارت به میزان ۱۳۷ میلیارد تومان داشت. در این میان به‌دنبال تقاضای بالای سهامداران خرد به خرید سهام مزبور، حقوقی شرکت به عرضه سهم پرداخت. عرضه‌های سنگینی که صف خرید این سهم را در پایان معاملات به ۶/ ۲ میلیون سهم رساند و در نهایت خالص خرید ۵۱ میلیارد تومانی را برای بازیگران حقیقی آن به‌دنبال داشت. در این میان بخش عمده‌ای از عرضه‌ها توسط صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی تجارت ایران صورت گرفت. به‌طوری‌که این حقوقی ۶۰۱ میلیون سهم «وتجارت» را به فروش رساند.

در میان نمادهای فلزی نیز مس‌ شهید باهنر با عرضه یک میلیون و ۵۰۰ هزار سهم از سوی سرمایه‌گذاری صباتامین مواجه شد. شرکت توسعه و مدیریت سرمایه صبا نیز درحالی ۲ میلیون سهم فولاد مبارکه را عرضه کرد که شرکت توسعه سرمایه رفاه به‌عنوان دیگر حقوقی فعال در «فولاد»، ۲میلیون سهم را خریداری کرد. خودرویی‌ها نیز از دیگر صنایع موردتوجه سهامداران خرد در بازار شنبه بودند که خالص خرید ۱۰۷ میلیارد تومانی را تجربه کردند. در این میان بخش عمده‌ای از خریدها به جمع‌آوری سهام ایران‌خودرو تعلق داشت که در نهایت ۳۷ میلیارد تومان نقدینگی از پرتفوی سهامداران حقوقی «خودرو» به سبد سهامداران خرد منتقل شد. در این میان ۳ میلیون سهم را گروه مالی پارسیان عرضه کرد.

یکشنبه: روز یکشنبه، روزی پرنوسان برای شاخص سهام بود. در این روز شاخص کل که در همان دقایق ابتدایی معاملات، با تشدید فشار عرضه رو به کاهش گذاشته و بیش از ۲۹۰۰ واحد افت کرده بود، در ادامه صعودی شد و حدود 3700 واحد از کف روزانه خود فاصله گرفت و در نهایت به رشد 732 واحدی بسنده کرد. با این حال همچنان سهامداران خرد حضوری فعال در سمت خرید سهام داشتند و در نهایت 232 میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران خرد منتقل شد. در این میان بیشترین خالص خرید حقیقی‌ها به جمع‌آوری سهام پتروشیمی جم و کشتیرانی تعلق داشت و خالص خرید بیش از 36 میلیارد تومانی در هر کدام از دو نماد مزبور شکل گرفت. جزئیات خرید و فروش‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که در نماد «جم»، موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر به‌عنوان حقوقی فعال اقدام به خرید 5 میلیون سهم کرد. در نماد «حکشتی» نیز شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی که سهامدار عمده و مالک 6/ 11 درصدی سهم است، اقدام به عرضه 30 میلیون سهم کرد.

در مقابل بازیگران عمده بیشترین حمایت را از سهام سرمایه‌گذاری بهمن داشتند. به‌طوری‌که خالص خرید حقوقی‌ها در «وبهمن» به 4/ 20 میلیارد تومان رسید. در این نماد نیز 31 میلیون سهم از سوی شرکت سرمایه‌گذاری سامان مجد خریداری شد. در گروه فلزی نیز آلومینیوم‌ ایران‌ درحالی خرید 5/ 11 میلیون سهم از سوی معامله‌گران حقوقی را تجربه کرد که 9 میلیون و 600 هزار سهم مذکور توسط شرکت روان‌گداز پردیس جمع‌آوری شد.

دوشنبه: آخرین روز دی‌ماه با افت 2/ 0 درصدی شاخص کل بورس تهران همراه شد. در این روز 345 میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد. در این میان بخش عمده‌ای از خریدهای سهامداران خرد به جمع‌آوری سهام «های‌وب» تعلق داشت. به‌طوری‌که خالص خرید حقیقی‌ها در این نماد به بیش از 112میلیارد تومان رسید. درحالی حدود 195میلیون سهم مزبور در بازار روز دوشنبه دادوستد شد که 165میلیون سهم یعنی حدود 85درصد از سوی سهامداران خرد خریداری شد. با این حال در پایان معاملات نیز صف خرید بیش از 15میلیون سهمی برای آن باقی ماند. در این میان به‌دنبال تقاضای بالای سهامداران خرد در خرید سهام «های‌وب»، سهامدار عمده این شرکت که یک شخص حقیقی است، اقدام به عرضه یک میلیون و 600هزار سهم کرد. این سهامدار عمده درحال‌حاضر 9/ 63 درصد سهام «های‌وب» را در اختیار دارد. سرمایه‌گذاری‌ توکافولاد نیز از دیگر نمادهای موردتوجه سهامداران خرد در این بازار بود که خالص خرید 39میلیارد تومانی را از سوی این گروه از بازیگران تجربه کرد. در این نماد نیز شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح عرضه سنگینی را رقم زد. این حقوقی با فروش 52میلیون سهم معادل 2درصد از کل سهام «وتوکا»، درصد مالکیت خود در این نماد را به 5/ 2درصد کاهش داد.

سه‌شنبه: بورس تهران نخستین روز کاری بهمن ماه را با کاهش حدود 3800واحدی شاخص کل پشت سرگذاشت. در این میان سهامداران خرد برخلاف روند همیشگی خود که در روزهای مثبت بازار، بیشتر خریدار بوده و در روزهای منفی به عرضه سهم می‌پردازند، در بازار سه‌شنبه بیشتر از آنکه فروشنده باشند، خریدار بودند. این سنت‌شکنی سبب شد تا در نهایت 112میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معامله‌گران حقیقی منتقل شود. در این روز بار دیگر بیشترین توجه سهامداران خرد به جمع‌آوری سهام «های‌وب» معطوف شد. به‌طوری‌که سهامدار عمده «های‌وب» مطابق با روز دوشنبه به عرضه سهم پرداخت و 25میلیون سهم دیگر را واگذار کرد. البته «های‌وب» در جریان معاملات روز سه‌شنبه شاهد جابه‌جایی بلوکی سهم میان سهامداران عمده بود. به‌طوری‌که 5/ 39 میلیون سهم مزبور به ارزش 8/ 40 میلیارد تومان دادوستد شد که در این راستا شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران فروشنده سهام مزبور بود. پالایشی‌ها نیز از دیگر نمادهای موردتوجه معامله‌گران در این بازار بودند. درحالی پالایش نفت اصفهان در کانون توجه سهامداران عمده قرار داشت و حقوقی‌ها توانستند خالص خرید 31میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کنند که سهامداران خرد به جمع‌آوری سهام پالایش نفت تبریز تمایل نشان دادند. به‌طوری‌که خالص خرید حقیقی‌ها در نماد «شبریز» به 5/ 25 میلیارد تومان رسید.

چهارشنبه: آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با رشد 5200 واحدی شاخص کل دنبال شد. در این روز شاهد جابه‌جایی 185 میلیارد تومان نقدینگی در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم. سهامداران خرد بیشترین خرید را در نماد مپنا داشتند. به‌طوری‌که خالص خرید 3/ 47 میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کردند. در ادامه این روند خریدهای سنگین در سهام کشتیرانی قرار داشت. به‌طوری‌که تقاضای بالای سهامداران خرد به خرید سهام «حکشتی» سبب شد سهامدار حقوقی به عرضه بیش از 63 میلیون سهم بپردازد. در این میان 30میلیون سهم مزبور توسط سهامدار عمده یعنی شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی به فروش رفت. بانک ملت نیز با ثبت خالص خریدی در حدود 20میلیارد تومان از دیگر نمادهای موردتوجه بازیگران خرد در این روز بود.

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آخرین اخبار