مدیرکل پست استان اصفهانح در نشستی با خبرنگاران به مناسبت روز جهانی پست (9 اکتبر مصادف با 17 مهرماه) به تشریح عملکرد پست در 6 ماهه امسال با تمرکز بر کاهش تردد و ضرورت توسعه خدمات پستی بویژه در زمینه صادرات و تجارت الکترونیک را مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بازار، حمید باقری با بیان اهمیت تعیین مموقعیت جغرافیایی کد پستی  روی نقشه، گفت: ۹۰ درصد ساختمان‌های استان اصفهان دارای «ژئوکد»(کدبندی مکانی) شدند که آمار بی‌نظیری در کشور محسوب می‌شود. 

او افزود: از مجموع یک میلیون و ۸۸۱ هزار و ۸۶۵ ساختمان موجود در استان، یک میلیون و۷۰۰ هزار و ۷۷۴ واحد از این کد برخوردار شده و اطلاعات ۹۰درصد ساختمان‌ها دارای قابلیت تعیین موقعیت جغرافیایی بر روی نقشه است.

او در صحبت از اجرای پروژه «جی نف»(GNAF) (پایگاه مدیریت نشانی مکان محور) درسطح  استان اصفهان، پیشرفت این پروژه در استان را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: اصفهان رتبه نخست کشور را در این زمینه دارد.

مدیرکل پست اصفهان با اشاره به چالش‌های اجرای این پروژه اظهار داشت: تهیه نقشه بعنوان یکی از زیرساخت‌ها برای داشتن یک نشانی «مکان محور» ضروری است در حالی که سال گذشته در این زمینه با مشکل جدی مواجه بودیم اما امروز هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. همچنین، نقشه‌های به روز ۱۱۴ شهر استان را دریافت کرده ایم و اطلاعات همه شهرهای استان به روز شده است.

باقری درباره ساخت و نصب پلاک‌های کد پستی هوشمند خاطرنشان کرد: پیش از این، مشکلاتی در این زمینه با شهرداری اصفهان داشتیم که در زمان حاضر تعامل بسیار خوبی با مدیریت شهری اصفهان وجود دارد. چنانچه، ۴۵۲ هزار و ۸۰۰ پلاک کُد پستی هوشمند در یکسال گذشته در استان نصب و این اقدامات از سوی تیم‌هایی از استانداری و شهرداری سایر استان ها مورد بازدید قرار گرفته است. همچنین، ۲۹ هزار و ۱۲۹ فقره پلاک کد پستی هوشمند در ۶۹ روستای استان نصب شده است.

مدیرکل پست اصفهان گفت: برغم توفیق های استان در نصب این پلاک‌ها، هنوز در ۳۰ درصد مکان های شهری و ۵۰ درصد مکان‌های روستایی استان پلاک کد پستی هوشمند نصب نشده است. او افزود: اکنون تنها ۷۰ درصد از مکان های شهری و ۵۰ درصد از مکان‌های روستایی استان دارای پلاک کد پستی هستند.

مدیرکل پست استان اصفهان با اشاره به رشد مرسولات پستی، توضیح داد: در ۶ ماه اول سال جاری، ۱۷ میلیون و ۱۶۹ هزار و ۳۲۹ فقره مرسوله پُستی در استان جابه‌جا شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته  3درصد افزایش یافته است.

او افزود: در این مدت ۹ میلیون و ۳۲ هزار و ۴۶۹ فقره مرسوله به استان وارد و هشت میلیون ۱۳۶ هزار و ۸۶۰ فقره از آن خارج شده است.

حمید باقری اعلام کرد: در حال حاضر روزانه ۴۹ هزار فقره مرسوله به استان وارد و ۴۴ هزار فقره مرسوله از آن خارج می‌شود و این در حالی است که ۵۳ واحد پُستی دولتی شامل ۲۳ اداره، هفت ناحیه پُستی و ۲۳ واحد شهری دولتی در استان اصفهان فعال هستند. همچنین ۳۴۳ دفتر پیشخوان دولت، ۵۴ نمایندگی شهری، ۲۸۱ نمایندگی روستایی و ۲۳ دفتر «آی سی تی» روستایی در این منطقه فعال است.

او از رشد 40درصدی فروشگاه های اینترنتی در اصفهان خبر داد و گفت:  تعداد فروشگاه‌های خرید اینترنتی در سطح استان تا پایان شهریور ماه سال جاری 2 هزار و 118 فروشگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد رشد کرده است. چنانچه، در شش ماه نخست سال 588 هزار و 103 مرسوله از طریق بستر تجارت الکترونیک وارد استان شده که این میزان نسبت به مدت مشابه رشد 28 درصدی را نشان می‌دهد؛ همچنین در همین مدت 279 هزار و  482 مرسوله نیز از طریق بستر الکترونیک از استان خارج شده و این میزان نسبت به مدت مشابه 35 درصد رشد کرده است.

مدیرکل پست استان در بخش دیگری از سخنانش در زمینه مرسولات پستی خارج از کشور گفت: در شش ماه نخست امسال هزار و 828 مرسوله از اصفهان به خارج از کشور ارسال و 3 هزار و 408 مرسوله نیز از خارج کشور به اصفهان وارد شده است و ما در حال حاضر به جز رژیم صهیونیستی با تمام کشورهای جهان مبادلات پستی داریم.

تبدیل فرودگاه شهیدبهشتی به نقطه صفر مرزی

به گفته این مقام مسئول راه‌اندازی سیستم جمع‌آوری مرسولات پستی از مقر فرستنده، راه‌اندازی بازار اینترنتی همراه پست در راستای حمایت از کسب و کارهای خرد، خدمات جامع لجستیک، راه‌اندازی فروشگاه تلفنی از اقدامات شاخص انجام شده در یکسال اخیر است.

او بیان کرد: راه‌اندازی مدرسه کسب و کار با مشارکت بخش خصوصی، راه‌اندازی پیک شهری، راه‌اندازی باجه قبول سیار شهری، نصب صندوق‌های هوشمند از جمله برنامه‌های آینده پست استان است که در شش ماهه دوم سال عملیاتی خواهد شد‌.

باقری تصریح کرد: مکاتباتی انجام شده که فرودگاه شهیدبهشتی اصفهان در خدمات پستی به عنوان نقطه صفر مرزی محسوب شود تا بتوانیم از طریق باجه‌های امانات خارجه کالاهای تجاری نیز ارسال کنیم و در صورت تحقق کالاها به طور مستقیم از فرودگاه شهید بهشتی ارسال خواهند شد؛ اگر این امر محقق شود، در بحث صادرات توسعه خوبی خواهیم داشت.

فرزانه افسرطه