به گزارش اقتصاد بازار به نقل از ادارهکل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان، دکتر احسان مشگلانی در کارگروه مستندسازی رزمایشهای پدافند غیرعامل استان اصفهان اظهار کرد: پیرو جلسه قبل و ابلاغ احکام کارگروهها، جلسه مستندسازی تشکیل شد تا زنجیره لازم در این زمینه شکل گیرد.
وی با اشاره به ضرورت انجام رزمایشهای پدافند غیرعامل عنوان کرد: همه از حساسیتهای موجود در منطقه و شرایط خاص و تنشهای اطراف ایران آگاه هستند؛ این وضعیت آمادگی کامل ما را ضروری میسازد.
مدیرکل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان افزود: شاید برخی موارد در این شرایط بسیار ساده باشد اما همین امور میتواند تاثیر بهسزایی داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم انجام اقدامات به موقع در زمان وقوع حوادث عنوان کرد: اگر در زمان وقوع بحران، در ساعت اولیه و به موقع عمل نکنیم شاید بیشترین آسیب را در همان لحظه متحمل شویم.
مشگلانی ادامه داد: در این رزمایش سناریوها باید مشخص و نقش هر کس در این زمینه تعیین گردد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات موجود در حوادث گذشته، عدم مستندسازی بوده است، گفت: مستندسازی به منظور تصمیمگیریهای صحیح انجام میشود چراکه این کار امکان بازبینی اقدامات انجام شده و تشخیص ایرادات و همچنین نقاط قوت را فراهم میسازد.
مدیرکل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان افزود: یکی از اهداف اصلی مستندسازی همین موضوع بوده که به سه بخش قبل، حین و بعد از اتفاق تقسیم میشود.
وی با بیان اینکه وظیفه اطلاعرسانی در زمینه رزمایش با کمیته دیگری است، تصریح کرد: مهمترین وظیفه کارگروه مستندسازی ارسال سریع عکس، فیلم، خبر، گزارش و ارائه تجربهنگاری به بخشهای مربوطه است تا بتوان در رخدادهای بعدی از آن استفاده کرد.
مشگلانی با تأکید بر نقش مستندسازی در حفظ دانش و تجربیات بیان کرد: بهبود بهرهوری و دسترسی به اطلاعات باید در زمینه مستندسازی مورد توجه باشد؛ کاهش خطا و پیشگیری از اشتباهات مهمترین نکتهای است که در این راستا وجود دارد.
وی افزود: رصد و ارزیابی فعالیت افراد و گروههای مختلف در رزمایش، ارائه گزارشات معتبر و ایجاد شفافیت نیز باید در کارگروه مستندسازی مدنظر باشد؛ همچنین آمادهسازی محتوای آموزشی توسط این کارگروه از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرکل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان با اشاره به اقدامات لازم پیش از آغاز رزمایش عنوان کرد: پیش از رزمایش مرحله آمادهسازی و برنامهریزی انجام میشود و لازم است که در این باره نکات دارای اهمیت مطرح شود؛ در این مرحله ابزار و نیروی انسانی کارگروه مستندسازی باید آماده و تیم تخصصی در این حوزه تشکیل شود.
وی افزود: لازم است نیروی انسانی حاضر در این کارگروه از مهارتهای کافی برخوردار و آموزشهای مربوطه را پیش از آغاز رزمایش، فراگرفته باشد.
مشگلانی تاکید کرد: نباید تنها به تهیه عکس و فیلم بسنده کرد بلکه تحلیل داده به منظور استفاده در تجربهنگاری نیز ضرورت دارد؛ اهداف مستندسازی بابد تعیین و برنامههای لازم در جهت رزمایش ثبت شود.
وی افزود: پیشنهادات میدانی میتواند نقش موثری در تصمیمگیریها داشته باشد؛ انجام مصاحبههای کوتاه و کلیدی باید مورد توجه باشد و اطلاعات به دست آمده از آن به مراجع مربوطه مخابره شود.
مدیرکل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری اصفهان با بیان اینکه احساس امنیت از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: احساس و بازخورد شهروندان از رزمایش باید توسط کارگروه مستندسازی تهیه و به مسئولان ارائه گردد؛ این موضوع میتواند در کاهش آسیبهای احتمالی نقش داشته باشد.