اقتصاد بازار: سرپرست کارگروه فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: اکوسیستم‌های کار‌آفرینی در اصفهان به عنوان مهم‌ترین مزیت اصفهان در سطح کشور است.

کوروش خسروی در سلسله نشست‌های تخصصی شهر اندیشی با موضوع بخش خصوصی و عمومی، تقابل یا تعامل که توسط مرکز پژوهش‌های کاربردی و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر برگزار شد، اظهار کرد: رشد ثابت و همیشگی اقتصادی کشور ژاپن ناشی از فعالیت‌های بخش خصوصی در این کشور است.
وی با بیان اینکه وجود بخش خصوصی یک فرصت برای کشور است، اضافه کرد: بخش خصوصی از توانمندی‌های لازم برخوردار است و می‌تواند در بالا بردن رشد اقتصادی نقش مؤثری داشته باشد.
سرپرست کارگروه فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه ما با وجود این ظرفیت‌ها می‌توانیم رشد اقتصادی کشور را دو‌جانبه تقویت کنیم، تصریح کرد: بخش دولتی با فراهم‌سازی زیر‌ساخت‌ها و بخش خصوصی نیز با تقویت کار‌آفرینی می‌تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه مفهوم کار‌آفرینی باید به معنای واقعی کلمه به کار برده شود، ادامه داد: کار‌آفرینی به معنای ایجاد کسب و کار جدید است و کار‌آفرینی سبب توسعه اقتصادی می‌شود و نه اشتغال‌زایی.
خسروی با بیان اینکه در حوزه کار‌آفرینی تئوریک، کار‌آفرینان به دو گروه تقسیم می‌شوند، تاکید کرد: بخشی از کار‌آفرینان سبب ایجاد ثروت جامعه می‌شوند و شهروندان را ثروتمند‌تر می‌کنند و کار‌آفرینی ناشی از همکاری بخش عمومی و بخش خصوصی سبب ایجاد ثروت برای جامعه می‌شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از کار‌آفرینان نیز سبب خلق ثروت و سرمایه‌های اجتماعی می‌شوند، افزود: برخی از کسب و کار‌های اجتماعی به رفع مشکلات اجتماعی کمک می‌کنند و برخی از افراد نیز برای رفع مشکلات زیست محیطی به حوزه کار‌آفرینی ورود پیدا می‌کنند.

سرپرست کارگروه فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه کار‌آفرینی به معنای اصلی کلمه به معنای نو‌آوری است، گفت: اصفهان در حوزه کار‌آفرینی در سطح کشور سرآمد است و بهترین اکوسیستم نو‌آوری در کشور به اصفهان اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه باید تسهیل‌گری در کشور اتفاق بیفتد تا بسیاری از مشکلات برطرف شود، اظهار کرد: طی چهار سال گذشته روند رکود و نزول اشتغال در کشور حاکم بوده اما تنوع‌بخشی به حوزه کسب و کار از مأموریت‌های اصلی شهرک علمی و تحقیقاتی است.
خسروی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 300 شهرک علمی و تحقیقاتی در اصفهان وجود دارد، ادامه داد: تعداد شهرک‌ها و تعداد کار‌آفرینان افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه در سال 1384 بر اساس در هیئت دولت مصوب شد که اصفهان به کریدور علم و فناوری تبدیل شود، تصریح کرد: اما در دولت آقای احمدی‌نژاد این طرح متوقف شد، هر چند پیگیری‌های بسیاری از سوی استاندار سابق اصفهان در راستای اجرایی شدن این طرح صورت گرفت.
سرپرست کارگروه فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه این طرح به نام طرح ویژه ایجاد منطقه آزاد علم و فناوری در اصفهان تغییر نام پیدا کرد، اضافه کرد: طی چند ماه گذشته این طرح از سوی آقای زرگر‌پور استاندار اصفهان فعال شده است و اگر این طرح محقق شد، به ایجاد اشتغال در استان کمک می‌کند.
وی با اشاره به اینکه هدفمندی یارانه‌ها سبب فقیر شدن دولت شد، تاکید کرد: کار‌آفرینی به عنوان یکی از مأموریت‌های اصلی شهرک علمی و تحقیقاتی است و اگر فردی درخواستی برای پذیرش و استقرار در این شهرک را بدهد باید ایده بدهد.

خسروی با تاکید بر اینکه فعالیت مرکز رشد، برگزاری جشنواره‌های ملی شیخ بهایی و مشارکت شهرک در بخش کریدور و موارد دیگر از جمله فعالیت‌های این شهرک است، افزود: اکوسیستم‌های کار‌آفرینی در اصفهان به عنوان مهم‌ترین مزیت اصفهان در سطح کشور است.
وی با بیان اینکه بهترین اکوسیستم کار‌آفرینی در ایران به اصفهان اختصاص دارد و شاید بهترین اکوسیستم کار‌آفرینی در خاورمیانه نیز به اصفهان اختصاص داشته باشد، گفت: فعالیت شرکت‌های جدید و برگزاری استارت‌آپ‌ها یکی از دلایل منحصر به فرد بودن اکوسیستم کار‌آفرینی در اصفهان است.
سرپرست کارگروه فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به اینکه فرهنگ یکی از متغیر‌های مدیریت کار‌آفرینی است، اظهار کرد: شهرداری ابزار‌های لازم را برای توسعه فرهنگ کار‌آفرینی در اختیار دارد و در این حوزه عملکرد خوبی داشته است.

منبع: خبرگزاری فارس